top of page

DUURZAAMHEID

De duurzaamheid van beton

De vraag naar duurzaam materiaal en duurzaam bouwen neem toe. Beton is als toepassing duurzaam, want het heeft een lange technische levensduur van circa 100 jaar, is onderhoudsvrij en heeft een hoge sterkte, een grote architectonische vormvrijheid en is de ideale oplossing voor klimaatadaptieve oplossingen. De Nederlandse betonketen loopt voorop in reductie van CO2-emissies door gebruik van CO2-arme cementen en nieuwe bindmiddelen.

Lees in deze brochure meer over de duurzaamheid van beton in zijn algemeenheid:

Van der Vlist werkt duurzaam

Beton is bovendien recyclebaar. Als een gebouw wordt gesloopt, wordt het beton omgezet in betongranulaat. Ook wij gebruiken deze gerecyclede grondstoffen, zoals betongranulaat, voor onze beton. Daarnaast hergebruiken wij ons spoelwater in de centrale. Tevens gebruiken wij de restmaterialen uit het spoelwater weer in ons beton. Zo verspillen wij zo min mogelijk water en grondstoffen.

 

Restpartijen beton verwerken wij in betonblokken. Deze betonblokken zijn een ideale oplossing voor het snel realiseren van (tijdelijke) betonconstructies. Door het ontwerp zijn ze makkelijk te stapelen en vormen een stevige constructie.

In 2024 wordt de centrale voorzien van zonnepanelen en hierdoor zal de centrale grotendeels zelfvoorzienend zijn in energieverbruik.

bottom of page